KAHVALTI ETKİNLİĞİ

Öğrencilerimizin  kahvaltı alışkanlığı kazanmalarına katkı sağlamak, velilerimizin öğrencilerini kahvaltı yaparak okula göndermelerini teşvik etmek ve kahvaltının çocuklarımızın fiziksel, biyolojik ve psikolojik durumlarının olumlu yönde desteklendiği hususuna vurgu yapmak amacıyla,  19/02/2015 Perşembe günü saat 09.00 da okulumuzda tüm öğrencilerimizin katılımıyla KAHVALTI ETKİNLİĞİ yapılacaktır.

Sabahları uykunuzdan ortalama 8-9 saatlik bir açlıkla kalkarsınız, kan şekeri düşer, kendinizi yorgun hissedersiniz ki bu etki çocuklarda daha fazladır. Uyanır uyanmaz gereksinim duyulan tüm besinleri karşılayıp vücudu güne hazır hale getirilmesi gerekir ki bu çocukları fiziksel ve psikolojik olarak etkiler. Kan şekeri düşüklüğü, huzursuzluk, gerginlik, konsantrasyon bozukluğu, uyku hali, algılama güçlüğü , çarpıntı ve bilinç bozukluklarına neden olmaktadır. Gece boyunca düşen metabolizma hızı kahvaltı ile %20-30 artmaktadır. Kahvaltı atlandığında ise vücut bir sonraki öğününde yenilmeyeceğini sanarak bir sonraki öğünde yenilenleri yağa dönüştürerek depolamaktadır.

Araştırmalara göre çocukların ortalama olarak %40’ı kahvaltı yapmamaktadır ve herkes biliyor ki kahvaltı günün en önemli öğünüdür.

Bilinmesi gerekenler;

*Çocuklar hızlı bir büyüme ve gelişme sürecinde olduklarından yeterli ve dengeli beslenmeyle desteklenmelidirler.

*Bağışıklık sistemlerinin gelişmesi için her sabah karbonhidrat ve protein kaynaklarından zengin bir kahvaltı yapmaları gerekmektedir.

*Her sabah sağlıklı bir kahvaltı yapan çocukların kilolarını korudukları, daha düşük kolesterol ve daha dengeli kan şekeri seviyelerinin olduğu bilinmektedir.

*Düzenli kahvaltı yapan çocuklarda vitamin ve mineral eksiklikleri görülmemektedir.

*Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre çocukların okula kahvaltı yaparak gitmeleri derslerdeki konsantrasyonlarında artışa, daha iyi okuma yeteneğine, ders notlarında artışa, arkadaşları ile daha iyi ilişkilerinde bulunmalarına neden olduğu belirtilmiştir.

Kahvaltı günün en önemli öğünüdür!